Tillämpning och Konsumentskydd

De här allmänna villkoren är tillämpliga på det köpeavtal som du som konsument sluter med fyndvaruhuset.com, organisationsnummer 556580-7194 (juridiskt namn Alina AB), nedan kallat ”Fyndvaruhuset”. För att ta tillvara dina intressen som kund tillämpas bestämmelserna i Konsumentköplagen (SFS 1990:932), Distans- och hemförsäljningslagen (SFS 2005:59) samt Personuppgiftslagen (SFS 1998:204) på samtliga köp på www.fyndvaruhuset.com.

Fraktavgift

Fyndvaruhuset erbjuder olika fraktalternativ som du väljer själv beroende på hur snabbt du vill ha din beställning. Fyndvaruhuset levererar endast produkter inom Sverige. Om du råkat beställa fel produkt eller bara ångrar ditt köp har du möjlighet att nyttja ångerrätten/öppet köp på 30 dagar (från det att du mottagit leveransen) och returnera produkten. Vi rekommenderar dig att alltid kontakta Fyndvaruhuset vid returer innan du skickar tillbaka produkten för att undvika att produkter kommer bort. Vid ångrat köp är det du som konsument som står för kostnaden för returfrakten.

Orderbekräftelse

När du beställt dina varor skickas ett mail till den e-post adress du angivit vid ditt köp som bekräftar att vi mottagit din order. Denna orderbekräftelse fungerar även som ditt kvitto och kan vara bra att spara vid eventuell kontakt med vår kundtjänst. Har du ej fått orderbekräftelse så kontakta oss.

Leveranstid

De flesta varor kan skickas som brev och paket och kommer då levereras till din postlåda eller närmaste ombud. Ditt paket levereras inom 2-10 vardagar med någon av våra speditörer. Om en försändelse mot förmodan blir väsentligt försenad har du som kund alltid rätt att häva köpet.

Ej uthämtade paket

Ej uthämtade paket debiteras med avgift på 275:- för att täcka de fraktkostnader som ett icke uthämtat paket innebär. Ditt paket ligger normalt i 10-14 dagar hos postombudet innan de skickas tillbaka till vårt lager.

Betalningssätt

Du kan välja kortbetalning (Visa / Mastercard),  delbetalning eller fakturabetalning (via Payson).
Vid fakturabetalning hänvisas till Payson köpvillkor.
”Vid betalning med faktura gäller Paysons vid var tid gällande fakturavillkor; f.n. 14 dagars kredit, en påminnelseavgift tillkommer vid utebliven betalning. Har du handlat för under 60 kr tillkommer 29,00 kr, och har du handlat för 60 kr eller mer tillkommer 60,00 kr i påminnelseavgift. Även en dröjsmålsränta motsvarande 24 % plus vid var tid av Riksbanken fastställd referensränta.

Prissättning

Alla priser hos Fyndvaruhuset är inklusive svensk moms (25 eller 6%). Fyndvaruhuset.com förbehåller sig rätten att löpande ändra priser på samtliga varor i vårt sortiment, både till det högre och till det lägre. Vi försöker alltid kontrollera att produktspecifikationer, bilder, lager och annan information är korrekt. Trots detta kan det förekomma fel.

Köpvillkor – företag- & föreningar

Som företagare har du enligt Köplagen ingen ångerrätt. Däremot har du givetvis rätt att reklamera varor som blivit skadade under frakten. Det är din uppgift att kontrollera godset vid mottagande, är det skadat anmäler du detta till den speditör du fått paketet levererat med, senast 7 dagar efter mottagande. Skicka även ett mail med bild på varorna till info@fyndvaruhuset.com.

Ej uthämtade paket debiteras med avgift på 275:- för att täcka de fraktkostnader som ett icke uthämtat paket innebär. Ditt paket ligger normalt i 10-14 dagar hos ombud innan de skickas tillbaka till vårt lager.

 

Integritetspolicy

När du lägger din beställning hos oss behöver du uppge vissa personuppgifter. I samband med din beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja avtalet gentemot dig. Du har enligt personuppgiftslagen (PUL) rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta oss i så fall via e-post.

För att summera, behandlar vi dina personuppgifter:

  • I den utsträckning som krävs för att kunna hantera och leverera din Beställning.
  • För att kunna ge erbjudanden och inspiration till dig. Både genom nyhetsbrev och social medier.
  • För att kommunicera med dig och besvara dina frågor.
  • För att fråga dig om Fyndvaruhuset och din upplevelse.
  • För att följa lagar och regler (t.ex. konsument- och redovisningsrätt).

Du har flera rättigheter enligt dataskyddslagen. Till exempel har du alltid rätt att invända mot marknadsföring. 

Dina personuppgifter behandlas huvudsakligen av oss på Alina AB / Fyndvaruhuset.com. Vi kommer aldrig att sälja dina personuppgifter.

I vissa fall delar vi dina personuppgifter för att kunna fullfölja våra skyldigheter till dig på ett bra sätt:

  • För att vi försäkra oss om att du betalar oss så kommer våra leverantörer av betalningslösningar få tillgång till dina personuppgifter.
  • För att vi ska kunna leverera dina produkter och för att hantera returer så kommer vi dela dina personuppgifter med logistikbolag.
  • För att marknadsföra relevanta produkter och för att göra vår hemsida så relevant som möjligt delar vi dina personuppgifter med de som förser oss marknadsföringstjänster. Exempelvis Google och Facebook.