Tillämpning och Konsumentskydd

De här allmänna villkoren är tillämpliga på det köpeavtal som du som konsument sluter med fyndvaruhuset.com, organisationsnummer 556580-7194 (juridiskt namn Alina AB), nedan kallat ”Fyndvaruhuset”. För att ta tillvara dina intressen som kund tillämpas bestämmelserna i Konsumentköplagen (SFS 1990:932), Distans- och hemförsäljningslagen (SFS 2005:59) samt Personuppgiftslagen (SFS 1998:204) på samtliga köp på www.fyndvaruhuset.com.

Fraktavgift

Fyndvaruhuset erbjuder olika fraktalternativ som du väljer själv beroende på hur snabbt du vill ha din beställning. Vi erbjuder frakt från 19 kr och uppåt beroende på vikt och volym på paketet. Fyndvaruhuset levererar endast produkter inom Sverige. Om du råkat beställa fel produkt eller bara ångrar ditt köp har du möjlighet att nyttja ångerrätten/öppet köp på 30 dagar (från det att du mottagit leveransen) och returnera produkten. Vi rekommenderar dig att alltid kontakta Fyndvaruhuset vid returer innan du skickar tillbaka produkten för att undvika att produkter kommer bort. Vid ångrat köp är det du som konsument som står för kostnaden för returfrakten.

Orderbekräftelse

När du beställt dina varor skickas ett mail till den e-post adress du angivit vid ditt köp som bekräftar att vi mottagit din order. Denna orderbekräftelse fungerar även som ditt kvitto och kan vara bra att spara vid eventuell kontakt med vår kundtjänst. Har du ej fått orderbekräftelse så kontakta oss.

Leveranstid

De flesta varor kan skickas som brev och paket och kommer då levereras till din postlåda eller närmaste ombud. Ditt paket levereras inom 2-10 vardagar med någon av våra speditörer. Om en försändelse mot förmodan blir väsentligt försenad har du som kund alltid rätt att häva köpet.

Ej uthämtade paket

Ej uthämtade paket debiteras med avgift på 249:- för att täcka de fraktkostnader som ett icke uthämtat paket innebär. Ditt paket ligger normalt i 14-21 dagar hos postombudet innan de skickas tillbaka till vårt lager.

Betalningssätt

Du kan välja kortbetalning (Visa / Mastercard),  delbetalning eller fakturabetalning (via Payson).
Vid fakturabetalning hänvisas till Payson köpvillkor.
”Vid betalning med faktura gäller Paysons vid var tid gällande fakturavillkor; f.n. 14 dagars kredit, en påminnelseavgift tillkommer vid utebliven betalning. Har du handlat för under 60 kr tillkommer 29,00 kr, och har du handlat för 60 kr eller mer tillkommer 60,00 kr i påminnelseavgift. Även en dröjsmålsränta motsvarande 24 % plus vid var tid av Riksbanken fastställd referensränta.

Prissättning

Alla priser hos Fyndvaruhuset är inklusive svensk moms (25 eller 6%). Fyndvaruhuset.com förbehåller sig rätten att löpande ändra priser på samtliga varor i vårt sortiment, både till det högre och till det lägre. Vi försöker alltid kontrollera att produktspecifikationer, bilder, lager och annan information är korrekt. Trots detta kan det förekomma fel.